Skoda va lansa un SUV electric în 2020!

Acum 7 ani, 10 luni - 26 Iunie 2016
Skoda va lansa un SUV electric în 2020!
Skoda va lansa primul său automobil electric în 2020. El va fi un SUV de sine stătător, construit pe noua platformă MEB a Grupului VW, destinată exclusiv mașinilor electrice.

SUV-ul electric plănuit de Skoda reprezintă unul dintre cele 30 de modele complet electrice pe care Grupul VW le va lansa până în 2025. El va pune, astfel, umărul la atingerea cifrei de 3 milioane de mașini electrice pe care VW își propune să le comercializeze până în 2030.

Viitorul model va ținti o autonomie de aproximativ 500 km și un timp de încărcare de 15 minute, valori ce tind să se apropie de cele ale unei mașini cu motor termic, dar la costuri de rulare mult mai scăzute.

De ce vrea Skoda un SUV nou, în loc să creeze o variantă electrică pentru Kodiaq? Duncan Movassaghi, director al Skoda UK, spune pentru AutoCar:

La prezentarea din 2020, SUV-ul electric cehesc va fi al treilea model ce dispune de tehnologie electrică produs de Skoda. El va fi precedat, în cadrul grupului, de două variante plug-in hybrid din gama de modele Superb și Kodiaq, ce vor apărea în 2019.

Support Ukraine