Skoda oferă imagini și informații cu noua generație Octavia: mai mare, mai modernă și cu versiuni PHEV

Acum 4 ani, 5 luni - 30 Octombrie 2019, autoexpert
Skoda oferă imagini și informații cu noua generație Octavia: mai mare, mai modernă și cu versiuni PHEV
În acest an Skoda își bucură fanii, dar și clienții cu o mulțime de lansări de modele noi. Cu câteva săptămâni în urmă, cehii au dat start campaniei de promovare a noii generații Octavia, model care va debuta pe data de 11 noiembrie.

Până atunci, constructorul vine să informeze publicul cu o serie de imagini oficiale și informații din belșug, care vizează viitoarea Octavia. Oficialii susțin că noua generație este acum mai mare, are un interior mai modern, iar gama de motorizări va include acum câteva versiuni PHEV și mild-hybrid.

Octavia primește dimensiuni generoase comparativ cu generația actuală. Lungimea este de 4.689 de mm, iar lățimea măsoară 1.829 de mm. Ampatamentul anunțat de Skoda pentru noul model va fi de 2.686 de mm, adică la fel ca cel al modelului pe care îl înlocuiește.

În premieră pentru gama Octavia, noua generație va putea fi echipată opțional cu faruri Matrix cu LED, iar indicatoarele de direcție vor fi dinamice!

La capitolul interior, aflăm că Octavia va putea fi comandată cu un instrumentar de bord digital cu diagonala de 10 inch, un ecran tactil cu aceeași diagonală pentru sistemul de infotainment și, pentru prima dată pentru constructorul ceh, cu un head-up-display.

Gama de motorizări a viitoarei Skoda Octavia va fi alcătuită din propulsoare diesel, benzină și pentru unele pieți cu gaz natural.

Cei care optează pentru un motor benzinar, vor avea de ales dintre unitățile de 1.0, 1.5 sau 2.0 litri volum. Puterile acestora variază între 110 și 190 de cai putere. Pentru varianta echipată cu motorul de 1.0 litri volum, constructorul propune și un sistem mild-hybrid de 48V, însă doar dacă va fi comandată și transmisia automată cu 7 rapoarte DSG.

Clienții care își doresc un diesel vor putea opta pentru motorul de 2.0 litri volum TSI în versiuni de 115 CP, 150 CP sau 200 CP. Versiunile de 150 și 200 de cai putere vor putea fi comandate cu un sistem de tracțiune integrală oferit opțional.

Marea noutate însă, este introducerea versiunilor plug-in hybrid! Exact precum noul Volkswagen Golf, noua Octavia va fi disponibilă în două varianta PHEV, de 204 CP și 245 CP. Ambele sisteme de propulsie au la bază benzinarul de 1.4 litri volum, care este cuplat la un motor electric alimentat de la o baterie, capacitatea căreia încă nu este cunoscută.

Skoda a pregătit pentru noua generație Octavia patru tipuri de suspensii: Standard; Sport – cu o gardă la sol mai mică cu 15 mm; Rough Road – cu o gardă la sol mai mare cu 15 mm și versiunea Dynamic Chassis Control cu amortizoare adaptive. Dynamic Chassis Control va oferi o gardă la sol mai mică cu 10 mm pentru toate modelele, unica excepție fiind cele PHEV.

Odată lansată, noua generație Octavia va fi disponibilă în versiunile de echipare: Active, Ambition și Style. Spre finalul anului 2020, cehii promit să vină cu versiuni Scout și RS.

Support Ukraine