SFS a aplicat anul trecut amenzi de 118 mii de lei persoanele care practică activitatea ilicită de transport internațional de pasageri

Acum 1 an, 8 luni - 24 Ianuarie 2021, bizlaw
SFS a aplicat anul trecut amenzi de 118 mii de lei persoanele care practică activitatea ilicită de transport internațional de pasageri
Serviciul Fiscal de Stat a prezentat datele privind amenzile aplicate anul trecut pentru nedeclararea de către persoanele fizice ce practică activitatea ilicită de transport internațional de pasageri.

Potrivit instiuției, în 2020 au fost examinate 344 dosare contravenționale parvenite de la Agenția Națională Transport Auto, privind transportul de persoane și colete în traficul internațional, în urma cărora SFS a întocmit 121 procese verbale contravenționale. Drept urmare au fost aplicate amenzi în sumă de 118 mii lei.

De asemenea, au fost inițiate controale privind veniturile nedeclarate de către 8 persoane fizice (șoferi), ca rezultat, în cazul a 4 persoane fizice s-au calculat suplimentar la buget obligații fiscale în sumă totală de 286 mii lei, iar 3 persoane fizice s-au conformat voluntar prevederilor legale și au depus declarația privind impozitul pe venit pentru anul 2019, declarând venit impozabil în sumă totală de 425 mii lei și impozit pe venit spre plată în sumă de 50 mii lei. Totodată, față de o persoană fizică acțiunile de verificare privind determinarea venitului obținut din activitatea desfășurată pe parcursul anului 2019 sunt în derulare.

Serviciul Fiscal de Stat a anunțat că va asigura în continuare monitorizarea segmentelor economiei naționale cu un înalt risc de neconformare fiscală, în scopul preîntâmpinării posibilelor cazuri de prejudiciere a bugetului de stat, precum și aplicarea măsurilor de conformare voluntară și/sau forțată, corespunzător riscurilor evaluate și atribuțiilor stabilite de legislația în vigoare.
Instituția recomană conformarea la prevederile legislației în vigoare.

Support Ukraine