Scuarul de la intersecţia Sarmizegetusa şi Decebal din Chişinău va fi reconstruit şi va dispărea parcarea mare de maşini

Acum 2 ani - 22 Martie 2022, Piata Auto
intersecţia Sarmizegetusa şi Decebal din Chişinău
intersecţia Sarmizegetusa şi Decebal din Chişinău
Intersecţia străzilor Sarmizegetusa şi Decebal e una de o formă unghiulară, construcţia iniţială permiţând şi apariţia unui scuar mare asfaltat. În prezent, acel spaţiu asfaltat e folosit ca o parcare mare, însă planurile primăriei Chişinău de reconstrucţie indică transformarea lui într-o zonă verde.

Mai mulţi oficiali de la primărie au mers de curând la faţa locului pentru a prezenta planul de reconstrucţie a scuarului, iar din schiţele prezentate se pot observa aceste reformatări ale spaţiului. Totuşi, primăria menţionează că vor fi amenajate locuri de parcare, iar din schiţe se poate deduce că acestea vor fi create de-a lungul străzilor Sarmizegetusa şi Decebal.

Partea îngrijorătoare este că intersecţia străzii Sarmizegetusa cu Decebal şi Trandafirilor pare să rămână amenajată aproape identic, cu excepţia insuliţelor verzi, ca şi formula din prezent, care generează un număr imens de accidente, după cum analizam într-un articol separat. Din schiţa prezentată, se pare că intersecţia va rămâne în continuare divizată în trei fluxuri de transport pentru fiecare direcţie, fără semaforizare, de unde şoferii vor trebui în continuare să cedeze pur şi simplu trecerea la intersecţia unui drum cu 6 benzi de circulaţie. Mai mult ca atât, şi marcajul benzii din stânga de pe Decebal rămâne la fel de absurd — conform indicatoarelor înainte de semafor trebuie să te poziţionezi pe banda stângă pentru a vira la stânga, după care, la 5 metri după linia stop ea are marcaj ce te impune să o iei din nou pe banda dreaptă în faţa altor maşini, ca peste încă 5 metri să fii obligat din nou să revii pe banda stângă pentru a vira la stânga.

Support Ukraine