Rusia: Peste 30 de maşini, înecate după ce proprietarii şi le-au parcat în apropriere de locul unde pescuiau la copcă

Acum 4 ani, 3 luni - 9 Ianuarie 2020, autoblog
Rusia: Peste 30 de maşini, înecate după ce proprietarii şi le-au parcat în apropriere de locul unde pescuiau la copcă
A fost o zi minunată pentru pescuitul la copcă: gerul nu se simţea atât de puternic, iar gheața părea să fie destul de tare.

Acum, un grup de pescari ruşi trăiesc încă un șoc real. Toţi şi-au dat seama ulterior că grosimea gheții aproape de ţărm a fost doar de câţiva zeci de centimetri, din păcate insuficientă pentru a suporta greutate a zeci de tone de maşini parcate.

Incidentul viral al zilei vine pe insula Ruskii, Vladivostok, acolo unde acum câteva ore pescari locali şi-au pierdut maşinile pentru că şi le-au lăsat prea aproape de găurile făcute în gheaţă.

De la mașini de clasă econom până la unele premium care costă 1.5-2 milioane de ruble (±25.000 de euro), peste 30 de maşini au ajuns parţial sub gheaţă şi nu a mai fost posibil de salvat nici una; totul s-a întâmplat în lanţ timp de câteva minute. Când mașinile au început să se scufunde, mulți proprietari se aflau prea departe pentru a mai putea face ceva.

Deși adâncimea unde maşinile au intrat sub apă era mică, aproximativ de doi metri, s-a dovedit că scoaterea lor nu este o sarcină ușoară şi astfel măsurile de salvare se vor prelungi cel puțin o zi. Munca este făcută de salvatori și voluntari în comun, iar acolo unde vehiculele au intrat complet sub apă au fost implicaţi chiar şi scafandri.

În ţinutul Primorie accesul pe gheaţă cu maşina este interzis. Astfel, pe lângă faptul că şi-au pierdut maşinile, toţi şoferii care au optat pentru o parcare confortabilă riscă amenzi de până la 3.000 de ruble (circa 840 de lei).

Support Ukraine