Rovinieta are o nouă perioadă de valabilitate! Autoritățile din România anunță modificări

Acum 3 luni, 2 săptămâni - 8 Ianuarie 2024, autoexpert
Rovinieta are o nouă perioadă de valabilitate! Autoritățile din România anunță modificări
Autoritățile din România au anunțat modificări semnificative în privința perioadei de valabilitate a rovinietei. Potrivit informațiilor, termenul limită pentru implementarea modificărilor este 25 martie 2024.

Una dintre schimbările majore vizează introducerea opțiunii de rovinietă pentru o singură zi, cu toate că tariful pentru aceasta va fi destul de ridicat, ajungând la 2.5 euro. Acest preț este redus cu doar trei lei față de costul actual al rovinietei pentru o săptămână, care va fi înlocuită de o taxă de drum pentru 10 zile la prețul de 3.3 euro.

Taxa pe drum cu o durată de trei luni va fi eliminată, fiind înlocuită de o variantă cu valabilitate de două luni. În prezent, rovinieta pe 90 de zile va fi înlocuită cu una pentru 60 de zile, cu tarife de 28.2 euro pentru vehicule de marfă și 8.4 euro pentru autoturisme.

Actualmente, rovinietele în România pot fi achiziționate pentru o săptămână, o lună, 3 luni sau un an. După data limită de 25 martie, opțiunile vor include rovineta pentru o zi, 10 zile, o lună, 2 luni sau un an. Tarifele pentru rovinieta anuală nu vor suferi modificări, rămânând la 28 de euro pentru autoturisme și 1.210 euro pentru camioane.

Support Ukraine