Rolls-Royce Vision Next 100 – lux la superlativ

Acum 8 ani, 2 luni - 18 Iunie 2016
Rolls-Royce Vision Next 100 – lux la superlativ
BMW a împlinit 100 de ani, așa că-și face de cap, lansând câteva concepte revoluționare, care prefigurează modelele viitorului. Iar viitorul, în concepția BMW este foarte carismatic. După BMW Vision Next 100, a sosit timpul mărcii britanice de lux să primească o interpretare a viitoroarelor linii. Iar Rolls Royce Vision Next 100 șochează în toate aspectele!

Conceptul Rolls-Royce Vision Next 100 este întruchiparea a tot ceea ce-și poate dori călătorul de la mașina de lux a viitorului. De ce nu și șoferul? Pentru că acesta nu mai există! Viitorul model este capabil să se ghideze singur prin trafic și să învețe toate preferințele proprietarului, grație interfeței sale inteligente. Aceasta este compusă dintr-un ecran OLED și o voce: cea a asistentei personale Eleanor. Ideea mașinii care se adaptează la preferințele posesorului nu este nouă, fiind prezentă și în cazul conceptului Opel GT.

În habitaclu, simplitatea și bunul gust sunt la ele acasă: butoanele sunt complet înlocuite cu touchpad-ul retractabil din cotiera centrală, iar suprafețele generoase și rotunjite nu sunt întrerupte de niciun element invaziv. Inutil de precizat: volanul și pedalele aparțin trecutului, deci nu-și găsesc locul la bordul lui Rolls Royce Vision Next 100. Și n-avem nicio problemă cu asta, din moment ce nu cunoaștem posesori de Rolls dornici să-și conducă propria mașină.

Totuși, punțile dintre trecut și viitor, prezente în cazul conceptului, sunt ceasul analogic plasat în mijlocul tabloului de bord și umbrelele găzduite de masivele portiere. Habitaclul încetează să mai semene cu un interior convențional de mașină, transformându-se într-un salon fin, garnisit cu piele nobilă, lemn de Makassar și mătase împletită.

Pe cât de simplu este interiorul, pe atât de spectaculos este design-ul caroseriei. Acesta pare o îngemănare între Batmobil și Rolls Royce Wraith. Linia siluetei creionează coupe-ul perfect, cu jante de 28 de inci, capotă lungă și pavilion plonjat, ajutată fiind de portbagajul amplasat între cele două punți, în fața habitaclului. Dincolo de avantajul estetic, acesta asigură și o excelentă distribuție a maselor pe punți.

Surprinzătoarea poziție a portbagajului a fost facilitată de adoptarea propulsiei electrice, mai compactă și mult mai modulabilă decât tipicul motor V12. Iată, deci, că nici sun capotă nu mai regăsim elemente tipice ale modelelor actuale produse de britanici. Pe capotă, însă, statueta Spirit of Ecstasy, realizată din cristal modelat manual și iluminată din interior, rămâne suverană!

Support Ukraine