Porsche Panamera Hybrid va avea tehnologia de pe 918!

Acum 7 ani, 10 luni - 1 Iulie 2016
Porsche Panamera Hybrid va avea tehnologia de pe 918!
Porsche se pregătește de o lovitură la care mulți speram, dar nimeni nu se aștepta. Inginerii germani vor monta tehnologia hibridă de pe hypercarul 918, pe versiunea de top a limuzinei Panamera. Astfel, vârful gamei Porsche Panamera Hybrid va deveni un adevărat hypercar!

Cu toții știam deja că varianta Turbo, care stabilea săptămâna trecută recordul pe Nordschleife, va fi depășită de o viitoare versiune de top, numită Turbo S. Dar nimeni nu îndrăznea să spere la atât de mult: versiunea cea mai puternică a gamei Panamera va combina motorul V8 bi-turbo cu un motor electric, pentru a dezvolta aproximativ 700 CP!

Sistemele și configurația viitorului Porsche Panamera Hybrid provin de pe 918 Spyder, fapt care presupune prezența motoarelor electrice la nivelul ambelor axe. În total, cele 4 roți vor trebui să se descurce cu peste 1000 Nm (!). Jurnaliștii americani de la Motor Trend au pus mâna pe această informație de la o sursă proprie din interiorul uzinelor.

Președintele Porsche anunțase deja, cu ocazia lansării noii generții Panamera, că modelul va beneficia de două propulsoare hibride, orientate spre performanță, nu spre economie de combustibil. Totuși, cea de-a doua versiune hibrid a sedanului de lux va fi mai ponderată, folosindu-se de motorul V6 turbo, de 2,9 litri, al versiunii 4S. Acesta se va adresa clienților cu înclinații spre economia de combustibil, dar care nu vor să renunțe la performanțele dinamice.

Dincolo de versiunile hibride ale modelului, va exista una cu motor termic V8, situată în topul ofertei de motoare alimentate cu benzină. El va echipa varianta Turbo S, oferind în plus aproximativ 30 CP în plus față de actualul top-model, Turbo. Să ne așteptăm, deci, la aproximativ 580 CP.

Nu se știe încă dacă viitorul hibrid de top va fi montat și sub capota versiunii shooting brake, pe care Porsche o pregătește pentru viitor, însă hibridul V6 foarte probabil își va găsi loc și pe această variantă.

Support Ukraine