Petroliștii vor fi liberi să vândă cu cât vor ei, benzina și motorina! ANRE se retrage din ”joc”

Acum 5 ani, 3 luni - 2 Ianuarie 2019, autoexpert
Petroliștii vor fi liberi să vândă cu cât vor ei, benzina și motorina! ANRE se retrage din ”joc”
Schimbarea se anunță în vigoare începând cu acest an, 2019, pornind din data de 1 martie.

Începând cu prima zi din primăvara lui 2019, ANRE nu va mai stabili prețurile plafon de vânzare a carburanților cu amănuntul, scrie protv.md Astfel că, companiile petroliere vor fi libere să vândă cu cât vor ei, litrul de benzină, motorină sau gpl. Există însă și o condiție de respectat.

Profitul în acest caz, nu ar trebui să depășească 10%.
Asta ar însemna că se revine la vechea metodologie, pentru că cea actuală, "nu mai funcționează", explică președintele Parlamentului.

Potrivit lui Sergiu Tofilat, expert energetic, va trebui să ne așteptăm la majorări de prețuri, după alegeri. "La moment, petroliștii sunt nemulțumiți pentru că prețurile internaționale au crescut (?), dar ANRE nu ridică prețurile plafon și petroliștii acumulează pierderi, dar în final vom suferi noi, consumatorii" a menționat expertul, citat de protv.md.

Noua metodologie, va limita una dintre componentele prețului – profitabilitatea, care nu va putea depăși pragul de 10% la sută.

Între timp, petrolul s-a ieftini până la cel mai redus nivel din ultimile șapte luni, în Moldova însă, prețurile rămân neschimbate din august, pentru că ANRE "nu poate să intervină".

Support Ukraine