Peste 60% din microbuzele de pasageri vor fi scoase din circulație începând cu anul viitor!

Acum 4 ani, 9 luni - 11 Iunie 2019, autoexpert
Peste 60% din microbuzele de pasageri vor fi scoase din circulație începând cu anul viitor!
Vicepreședintele Uniunii Transportatorilor și Drumarilor Oleg Lipskii a declarat că începând cu anul 2020, în Moldova urmează să fie scoase din circulație microbuzele reutilate pentru transportul de pasageri aduse din import.

Acesta spune că, peste 60 % din aceste unități de transport sunt reutilate, transmite sputnik.md.

Oleg Lipskii a declarat că transportatorii din Moldova se confruntă la ora actuală cu câteva probleme majore. Este vorba de modul defectuos de repartizare a curselor și a intervalului de timp pentru transportul de pasageri.

O altă problemă ar fi stoparea transportului ilicit, un fenomen care este acoperit de factorii de decizie influenți din acest sector.

O a treia problemă este vechimea și uzura parcului de autocare din Moldova. Din cele 1500 de autobuze cu o capacitate de peste 40 de locuri, două treimi din ele au o vârstă de peste 25 de ani, iar o treime din ele depășesc vârsta de 30 ani. Lipskii mai spune că din anul 2020, în Moldova urmează să fie scoase din circulație microbuzele reutilate pentru transportul de pasageri aduse din import.

Peste 60 % din aceste microbuze sunt reutilate. Din 2020 aceste unități de transport vor dispărea, deși acest lucru trebuia să se întâmple încă în anul 2010. Le-am dat un răgaz acestor proprietari de microbuze reutilate, așa că ei ar trebui să știe ce-i așteaptă", a mai spus Oleg Lipskii.

Biroul Naţional de Statistică informează că, în perioada ianuarie-martie a anului 2019, prin intermediul transportului public, au fost transportați 25,3 milioane de pasageri, adică cu 3.1% mai mult decât în perioada similară din anul 2018. Transportul rutier de pasageri deține cea mai mare pondere, fiind urmat de transportul feroviar și cel aerian. În ianuarie-martie 2019 cu autobuze şi microbuze au fost transportaţi 24,6 milioane de pasageri, sau cu 3.3% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018.

Support Ukraine