Pe traseele din Moldova se instalează noi camere de trafic, atât în locaţii noi, cât şi modificându-se funcţionarea în puncte existente

Acum 2 ani, 4 luni - 18 Noiembrie 2021, Piata Auto
Pe traseele din Moldova se instalează noi camere de trafic, atât în locaţii noi, cât şi modificându-se funcţionarea în puncte existente
Mulţi dintre şoferii care circulă des pe trasee naţionale din Moldova, în care sunt instalate camere video de monitorizare a traficului, au observat că în anumite locuri au apărut deja camere de tip nou, care operează în mod diferit faţă de cele anterioare.

Iar într-un articol, publicat de Ziarul de Gardă, se confirmă şi instalarea de camere video în puncte noi din ţară.

Noile camere au fost instalate inclusiv în unele locuri unde ele existau şi anterior, dar acestea vor funcţiona acum un pic diferit. Spre exemplu, pe traseul M2 Chişinău-Orhei existau camere în localităţile Măgdăceşti, Ratuş şi Peresecina, ele fiind instalate până acum în direcţia de deplasare a traficului, captând automobilele din spate. Noile camere sunt montate pe aceeaşi stâlpi, însă sunt montate invers, şi astfel prind maşinile de la o mai mare distanţă. Astfel, cel care frânau în faţa camerelor cu ideea că vor fi fotografiaţi din spate, pot avea acum parte de surpriza că vor primi la pachet mai multe amenzi, întrucât o altă cameră i-a fixat din faţă, de la o distanţă mai mare. Majoritatea acestor camere noi prind şi depăşirile de viteză, dar şi traversări neregulamentare între benzi sau la culoarea roşie a semaforului.

Pe lângă punctele existente deja, se pare că în aceste săptămâni vor apărea şi locuri noi cu camere similare pe traseele din Moldova. Cei de la Serviciul de Tehnologii Informaţionale (STI) al Ministerului de Interne, solicitaţi de ZdG, au confirmat că punctele de instalare au fost alese în funcţie de situaţiile de risc şi accidentele rutiere produse în anumite zone. Vor apăra camere în raioanele Ialoveni, Orhei, Hânceşti, Ungheni şi Anenii-Noi. În prezent au loc deja lucrări de instalare a acestora, în baza unui contract semnat de STI cu o companie câştigătoare a licitaţiei.

Reprezentanţii STI au ţinut să informeze şoferii că, acolo unde noile camere au fost deja instalate, ele funcţionează şi sunt deja operaţionale, prin urmare au îndemnat şoferii să respecte regulile de circulaţie. Noi am mai adăuga mai ales pentru cei ce fac în fiecare zi aceleaşi trasee prin faţa aceloraşi camere: atenţie la ele, pentru că, dacă te pomeneşti cu o colecţie de 4-5 amenzi adunate una după alta, numărul punctelor de penalizare riscă să ducă la suspendarea permisului de conducere.

Support Ukraine