Opel Insignia își va încheia cariera mai devreme decât era planificat! Ultimul exemplar va fi produs în acest an

Acum 6 luni, 2 săptămâni - 21 Iulie 2022, autoexpert
Opel Insignia 2020
Opel Insignia 2020
Opel a decis să retragă modelul Insignia din producție deja cître sfârșitul anului 2022. Modelul disponibil în caroseria break și liftback produs la fabrica din Ruesselsheim va ceda locul unui SUV pur electric.

Potrivit publicației germane Automobilwoche, Opel a decis să nu aștepte finalizarea ciclului de viață al Insignia de a doua generație, produsă începând cu 2017. Demisia, care inițial era așteptată nu mai devreme de 2024, a fost amânată pentru 2022.

Insignia rămânea a fi ultimul model dezvoltat de Opel înainte ca acesta să intre în componența francezilor de la PSA. Anterior, Holden Commodore și Buick Regal au fost deja scoși de pe linia de asamblare, iar în luna mai a acestui an, producătorul auto german a anunțat încetarea vânzărilor modelului sub marca Vauxhall, sub care Insignia este vândută în Marea Britanie.

Astfel, Opel nu va avea modele din clasa D în următorii câțiva ani. Totodată până la mijlocul acestui deceniu, pe piață ar trebui să apară un SUV sau o autoutilitară, care va fi construită pe platforma eVMP (o versiune electrică a arhitecturii actuale EMP2). Nu va exista nicio modificare neelectrificată pentru un astfel de Opel, în ofertă clienții vor găsi doar versiuni hybrid sau 100% electrice.

Support Ukraine