Noul SUV mare Dacia, cu 7 locuri, se va numi Jogger, iar Dacia anunţă primele detalii despre premiera modelului de serie

Acum 2 ani, 6 luni - 31 August 2021, Piata Auto
Noul SUV mare Dacia, cu 7 locuri, se va numi Jogger, iar Dacia anunţă primele detalii despre premiera modelului de serie
Dacia a anunţat azi numele oficial al multaşteptatului său SUV cu 7 locuri, evoluat din conceptul Bigster, anunţat acum mai bine de jumătate de an.

Noul SUV, în forma de serie, se va numi Jogger, numele fiind ales pentru a suna maxim de bine şi memorabil la nivel internaţional, invocând asocieri pozitive cu sportul în aer liber.

Dacia a confirmat că noul Jogger va fi disponibil atât în versiuni cu 5 locuri, cât şi cu 7 locuri, fiind gândit pentru o versatilitate maximă pentru familiile mari şi călătoriile acestora în natură. Şi, la fel de important, Dacia a confirmat că filosofia noului model este construită în jurul aceluiaşi pragmatism consistent, ca şi ultimele sale modele, ceea ce ar trebui să însemne, pe de o parte, un preţ accesibil în raport cu concurenţii săi direcţi, dar şi un confort decent şi consistent la bord. Amintim, acum câteva luni, noi am testat noua Dacia Sandero Stepway, care a fost în mod surprinzător unul din modelele care l-am criticat cel mai puţin şi pe care l-am declarat unul din cele mai consistente automobile din toate ultimele testate până la acel moment.

Totuşi, noi am umblat un pic la singura imagine de teasing publicată azi de Dacia şi, prin nişte procesări repetate de luminozitate, se pot distinge câteva elemente intrigante de design, pe care le putem deduce înainte de prezentarea oficială. În primul rând, partea frontală pare să aibă acelaşi limbraj de design ca şi Sandero şi Logan, cu faruri înguste şi aceleaşi contururi despre care se spune adeseori că seamănă cu Lamborghini. În al doilea rând, linia acoperişului e foarte neobişnuită pentru un SUV modern, fiind mai coborâtă în zona uşilor faţă, apoi făcând un salt în sus către spate, mascat bine prin colţul portierei faţă. Elemente similare au fost cândva la Skoda Roomster, dar şi la mai noile Dacia Dokker. Asta ne sugerează un accent atipic de mare pentru spaţiul pasagerilor spate, iar silueta de mai departe, spre posterior, confirmă această supoziţie, Dacia vrând să asigure spaţiu decent şi pentru pasagerii din al 3-lea rând. În spate se întrevăd şi blocuri optice interesante, care vor repeta o parte din conturul celor din faţă.

Noul SUV Dacia cu 7 locuri se va bate într-un segment cu Skoda Kodiaq, Hyundai Santa Fe în versiunea sa de 7 locuri, Tiguan Allspace şi altele. Dacia a anunţat că prima dezvăluite completă a noului Jogger va avea loc la 3 septembrie în Munchen, urmată de experienţe pe viu asociate salonului auto din Munchen.

Support Ukraine