Nissan prezintă noul X-Trail pentru Europa cu sistem de propulsie e-Power care rulează ca un EV veritabil!

Acum 1 an, 7 luni - 7 Septembrie 2022, autoexpert
Nissan X-Trail 2023
Nissan X-Trail 2023
Nissan prezintă noua generație a modelului X-Trail, destinată clienților din Europa. Aceasta va fi disponibilă în configurații cu 5 sau 7 locuri, dar și cu o gamă nouă de motorizări electrificate de până la 213 CP!

X-Trail este unul dintre cele mai populare modele marca Nissan, reușind să fie comercializat în aproape 7 milioane de exemplare pe parcursul carierei sale. Acum, la peste doi ani distanță de la debutul lui Rogue în SUA, și la două luni de la prezentarea lui X-Trail în Japonia, a venit momentul ca acest model să fie disponibil și pe Bătrânul Continent.

SUV-ul folosește platforma CMF-C, poate fi comandat cu 5 sau 7 locuri, în utlimul caz al treilea rând de scaune fiind capabil să așeze confortabil pasageri cu o înălțime de până la 160 cm. Cu doar 2 rânduri de scaune în poziție normală, portbagajul are un volum de încărcare de 585 litri, cu 20 de litri mai mult decât înainte.

În ceea ce privește designul, noul X-Trail urmează noul limbaj de design al constructorului și poate fi numit un Rogue europenizat. Clienții vor putea alege din cele 10 culori ale caroseriei, iar la interior vor savura display-ul pentru sistemul de infoteinment i altul pentru instrumentarul de bord, cu diagonala de 12.3 inch fiecare! Tot aici menționăm un Head-up Display de 10.8 inch

Marea noutate însă vine la capitolul motorizări. Noul X-Trail este al doilea model din portofoliul european al Nissan, după Qashqai, care poate fi comandat cu sistemul de propulsie e-Power, ce folosește la bază un motor pe benzină de 1.5 litri volum pe post de generator pentru bateria electrică care alimentează un motor electric.

Nissan susține că în aceste condiții, noul X-Trail poate fi condus ca o mașină cu zero emisii veritabilă și că cei 330 Nm sunt livrați instant. În versiunea cu 2 roți motrice, sistemul dezvoltă 204 CP, și urcă până la 213 CP în cazul versiunii dotate cu sistemul de tracțiune integrală e-4ORCE.

În continuare, avem motorizări micro-hybrid, care folosesc același motor de 1.5 litri volum, iar ajutați de sistemul de 12V, reușesc să ofere 163 CP și 300 Nm. Aceasta vine exclusiv în versiune cu două roți motrice și cu transmisie Xtronic.

Noua generație Nissan X-Trail poate fi deja comandată în anumite piețe europene. În Italia noul SUV are un preț care pornește de la 38.080 euro.

Primele exemplare vor fi livrate începând cu luna octombrie.

Support Ukraine