Mini Vision Next 100 – pur și simplu!

Acum 8 ani, 2 luni - 20 Iunie 2016
Mini Vision Next 100 – pur și simplu!
V-ați întrebat vreodată cum vor arăta modelele Mini în viitor? Vor avea sisteme autonome de conducere, adică vor renunța la a oferi șoferilor plăcerea de a conduce? Vor renunța la actuala dinamică, aproape proverbială? Să vedem ce ne dezvăluie conceptul Mini Vision Next 100.

Brandul care produce cele mai mici mașini din oferta grupului BMW, Mini, ne dezvăluie liniile viitoarelor sale modele. Și asta, cu ocazia celebrării centenarului brandului bavarez, alături de conceptele BMW Vision Next 100 și Rolls-Royce Vision Next 100.

Despre exterior nu sunt multe de spus: niciun element inutil nu disturbă curgerea liniilor și a suprafețelor curbate. Totuși, în ciuda simplității design-ului, combinația dintre muchiile drepte și liniile rotunjite creează un aspect complex. Frapează ecartamentul mare, contrastând cu lățimea mai mică a caroseriei, și linia înaltă a geamurilor laterale, care amplifică sportivitatea conceptului Mini Vision Next 100.

Dar poate cea mai frapantă trăsătură a conceptului este parbrizul enorm, care oferă, probabil, o vizibilitate incredibilă în față. Chiar mai mult, acesta se continuă cu panoul frontal vitrat, care creează un câmp vizual apropiat, până în vecinătatea botului mașinii.

Iar cum în față se vede tot, putem observa lipsa motorului. Acesta este amplasat în spate, fiind…firește, electric. Poziția volanului și a pedalelor (pentru că, da, conceptul Mini are volan și pedale) se poate modifica, din stânga în dreapta, în funcție de tipul circulației.

Firește, la nevoie se poate activa modul complet autonom de rulare, care este atât de complex, încât poate lua călătorii din locații prestabilite, fără să aibă nevoie de șofer. Iar acest lucru îl transformă în candidatul ideal pentru flotele de car-sharing, spre care tind mai toți producătorii de mașini.

Support Ukraine