Mercedes E-Class All Terrain, la Salonul de la Paris

Acum 7 ani, 10 luni - 9 Iunie 2016
Mercedes E-Class All Terrain, la Salonul de la Paris
Mercedes se avântă pe orice teren călcat de concurență. Ultima ispravă este prezentarea, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, a unui model cu aptitudini de teren, bazat pe noul E-Class T-Modell, care să îl concureze direct pe Audi A6 allroad quattro. El se va numi, probabil, Mercedes E-Class All Terrain.

Aproape că nu mai există clasă în care să bifăm modele ale unui constructor de lux, fără ca și ceilalți să fie implicați. Audi, BMW și Mercedes se luptă în toate segmentele de pe piață, fie direct, fie prin intermediul mărcilor care le aparțin. Iar când unul dintre ei inventează un nou segment, cu siguranță nu trece mult și ceilalți ”răspund invitației”.

Cel mai recent caz, dezvăluit de colegii de la AutoCar, este cel al lui Mercedes E-Class All Terrain, care va beneficia de tracțiune integrală, gardă la sol mărită și elemente de protecție tipice modelelor tot-teren. Vi se pare cunoscută descrierea? Sigur, pentru că i se potrivește perfect și lui Audi A6 allroad quattro!

Modelul cu veleități de offroader va fi bazat pe recent-prezentatul Mercedes E-Class T-Modell și va beneficia de toate tehnologiile dezvoltate de nemți care să-l ajute prin coclauri, inclusiv de sistemul Air Body Control, care variază garda la sol în funcție de teren și viteză.

Noul model va fi protejat de elemente din plastic în partea inferioară a caroseriei și va sta pe pneuri specifice, capabile pe teren accidentat. Gama de motoare este de așteptat să fie comună cu a modelului break, incluzând noul propulsor diesel de 2 litri, în variantele de 150 și 194 CP.

Prețul de bază pentru motorul de 2 litri pe benzină se așteaptă să fie de 40.000 ₤ (aproximativ 51.000 €). În Marea Britanie, Audi nu oferă o variantă asemănătoare, ci doar motoare de 3 litri diesel, la prețuri pornind de la 46.505 ₤ (59.500 €). Ne așteptăm, astfel, ca ambele modele să aibă aceeași gamă de prețuri. Vânzările vor debuta, cel mai probabil, la începutul lui 2017.

Faptul că, în Europa, o treime dintre modelele vândute de Mercedes sunt break-uri, iar piața de SUV-uri este într-o continuă expansiune, este un semn că viitorul model se va vinde bine. Mercedes a decis, însă, să nu-l ofere în Statele Unite, chiar dacă Audi A6 allroad quattro se regăsește în oferta nord-americană.

ar cum, în oferta Audi, se regăsește și A4 allroad, mă întreb cât timp va trece până vom vedea și un Mercedes C-Class Estate All-Terrain.

Support Ukraine