Măsura de confiscarea mașinilor șoferilor beți, dă roade? Ministrul de interne susține că cazurile de acest tip, sunt în scădere

Acum 6 luni, 2 săptămâni - 12 Octombrie 2023, Agora
Măsura de confiscarea mașinilor șoferilor beți, dă roade? Ministrul de interne susține că cazurile de acest tip, sunt în scădere
Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, susține că pentru prima dată a fost aplicată măsura de confiscare a automobilelor în cazul șoferilor prinși băuți. Măsura pare să dea roade.

CE S-A ÎNTÂMPLAT. Ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, susține că în urma aplicării măsurii de confiscare a mașinilor șoferilor prinși beți la volan sau sub influența drogurilor, cazurile de acest gen sunt în scădere. În cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, Efros a afirmat că deși măsura a stârnit un val de reticență din partea societății, aceasta dă rezultate.

Pentru prima dată s-a aplicat măsura de confiscare a automobilelor. Măsura dată a stârnit un val de reticență din partea societății, dar asta e o măsură de descurajare, pentru ca cetățeanul să se gândească de mai multe ori, „are sens să mă urc băut sau sub influența drogurilor la volan, sau să iau un taxi”. Vedem în statistici, un număr în descreștere. Dacă în timp de 24 de ore erau în jur de 24 - 25 cazuri, acum este sub 20 și vedem tendința respectivă în descreștere, ceea ce ne face să fim mai vigilenți, evident o vom putea aduce la zero.

Support Ukraine