Kodiaq: Primul SUV Skoda dezvăluit în noi schițe oficiale

Acum 7 ani, 10 luni - 16 Iunie 2016
Kodiaq: Primul SUV Skoda dezvăluit în noi schițe oficiale
Primul SUV Skoda va fi prezentat la Salonul de la Paris, în toamnă, iar numele său va fi Kodiaq și nu Snowman. PRIMELE SCHIȚE OFICIALE.

Noul SUV Skoda va fi poziționat deasupra actualului Yeti. La baza sa va sta versiunea lungă a platformei modulare MQB, utilizată și de viitorul VW Tiguan XL cu șapte locuri. Dimensiunile lui VisionS confirmă speculațiile anterioare. Kodiak va avea 4,70 m lungime, 1,91 m lățime și 1,68 m înălțime.

La nivel de design, Skoda Kodiaq preia detaliile și proporțiile agresive, prefigurate de conceptul VisionS, lansat în primăvară la Geneva.

La baza gamei de motorizări va sta micul TSI de 1 litru și 115 CP, acompaniat de unitatea mai mare de 1,4 litri și 150 CP, cu tehnologie de dezactivare parțială a cilindrilor. Paleta de motoare diesel va include un TDI de 1,6 litri și 115 CP și două variante 2.0 TDI de 150 și 190 CP.

Urmând exemplul lui Tiguan, Skoda Kodiak ar putea fi disponibilă și într-o variantă hibridă. Transmisia integrală va fi standard sau opțională, în funcție de versiune. Pentru motorizările mai puternice, clienții vor putea specifica și transmisii DSG cu șapte trepte, precum și un sistem de configurare a modului de lucru al tracțiunii.

Dacă prototipul ConceptS oferea spațiu amplu pentru șase pasageri, scaunele sale fiind repartizate pe trei rânduri distincte, modelul de serie va putea configurat cu cinci sau șapte locuri.

Support Ukraine