Inspectoratul Naţional de Patrulare anunţă 10 zile de vânătoare

Acum 5 ani, 5 luni - 4 Noiembrie 2018, autoblog
Illustration
Illustration
Inspectoratul Național de Patrulare reamintește șoferilor că, potrivit Regulamentului Circulaţiei Rutiere, de la 1 noiembrie și până pe 31 martie inclusiv, toţi sunt obligați să circule cu faza scurtă a luminilor de întâlnire sau cu luminile de zi incluse și pe timp de zi.

Chiar dacă mulţi conducători de automobile văd acest lucru ca unul fără sens, autorităţile spun că astfel este redus riscul producerii unor accidente rutiere din cauza vremei instabile, însoțite de ploi, ceață și alte fenomene meteo, care reduc semnificativ vizibilitatea în trafic.

Cu ocazia startului noului sezon, INP mai anunţă că începând cu ziua de mâine şi până pe 10 noiembrie inclusiv, va desfășura acțiuni de depistare a șoferilor care au instalate pe autovehicule dispozitive de iluminare exterioară ilegale, gen faruri de tip xenon.

De menţionat că în ţara noastră este interzisă circulația automobilelor care au instalate astfel de corpuri de iluminat, o excepție fiind doar maşinile care le au instalate din uzină. Orice şofer care va fi prins că încalcă legea va trebui să plătească o amendă de 150-300 de lei.

O operaţiune similară a avut deja loc la începutul anului curent. Vezi rezultatele: INP s-a luat de proprietarii de maşini care au faruri cu xenon. Iată câţi au fost amendaţi în doar 10 zile

Support Ukraine