INP a intensificat controlul șoferilor. Chiar și așa, moldovenii urcă băuți la volan și circulă cu viteză

Acum 4 ani, 11 luni - 7 Mai 2019, autoexpert
INP a intensificat controlul șoferilor. Chiar și așa, moldovenii urcă băuți la volan și circulă cu viteză
Nu îi sperii pe moldoveni prea ușor. Și ce dacă sunt mai multe echipaje de patrulare pe străzi?

Și ce dacă sunt mai multe echipaje de patrulare pe străzi? Și ce dacă amenzile au crescut iar numărul de accidente este din ce în ce mai mare? Nimic nu îi poate opri pe amatorii de alcool și viteză să își satisfacă capriciile.

Implicarea celor peste 500 de inspectori de patrulare nu i-a împiedicat pe șoferi să apese pe accelerator sau să urce la volanul mașinii după ce au consumat băuturi alcoolice, crezând că ei nu vor fi depistați și și-au încercat norocul, astfel punându-și viața lor și a celorlalți în pericol.

Drept consecință, pe parcursul ultimilor 48 ore, pe traseele din țară au avut loc 13 accidente rutiere, soldate cu 17 persoane traumatizate și 2 decedate. Vinovați fiind în mare parte șoferii care au condus cu viteză excesivă și fără permise de conducere.

Totodată, pentru a preveni producerea unor incidente, INP a înlăturat de la volanul masinii peste 20 de șoferi în stare de ebrietate, alții circa 300 au fost documentați pentru nerespectarea limitei de viteză, iar 9 conduceau fără permis.

Atenționăm că pe parcursul zilei de astăzi mulți cetățeni se reîntorc din localitățile rurale, din această cauză e posibil ca pe trasee să fie un flux mare de autovehicule, în deosebi la intrările în oraș sau la punctele vamale se pot crea ambuteiaje. În acest sens șoferii sunt îndemnați să fie prudenți, răbdători și să respecte RCR pentru a ajunge la destinație fără incidente neplăcute.

Inspectorii INP în continuare sunt pe traseele din întreaga țară pentru a supraveghea buna circulaţiei. În cazul în care sunteți într-un impas nu ezitați să cereți ajutorul.

La moment în unele zone ale țării cad precipitații sub formă de ploaie, ceia ce prezintă un risc sporit întrafic de accidente. Nu uitați de limita de viteză, indicatoare rutiere și atenția la volan!

Support Ukraine