INP dă start operațiunii „AUTOBUZ”! Autobuzele și troleibuzele din toată țara vor fi verificate

Acum 4 ani, 3 luni - 3 Decembrie 2019, autoexpert
INP dă start operațiunii „AUTOBUZ”! Autobuzele și troleibuzele din toată țara vor fi verificate
Începând de astăzi și până pe 15 decembrie curent, Inspectoratul Național de Patrulare va desfășura operațiunea „Autobuz”.

Autoritățile susțin că își doresc ca fiecare pasager să ajungă în siguranță la destinație, astfel că ofițerii de patrulare vor verifica în ce condiții sunt transportați călătorii, cum este respectat Regulamentul Circulației Rutiere de către șoferi, precum și starea tehnică a transportului.

În aceste zile, angajații Inspectoratului Național de Patrulare împreună cu cei ai Agenţiei Naţionale Transport Auto vor contracara transportarea ilicită a pasagerilor; vor controla condițiile de îmbarcare și debarcare a călătorilor în afara staţiilor semnalizate, transportarea pasagerilor numărul cărora depăşeşte numărul de locuri prevăzut prin caracteristica tehnică a vehiculului, precum și verificarea autobuzelor și troleibuzelor în scopul asigurării respectării normelor tehnice la exploatarea pe timp de iarnă. Verificate vor fi și autobuzele care transportă elevii.

Operaţiunea se va desfăşura pe întreg teritoriul ţării cu scopul de a diminua numărul accidentelor cu implicarea transportului public.

De la începutul anului au avut loc 205 accidente rutiere cu implicarea transportului de călători, în urma cărora 15 persoane au decedat, iar 286 au primit traumatisme grave.

Support Ukraine