Guvernul SUA analizează interzicerea importului de mașini fabricate în China

Acum 1 săptămână, 4 zile - 14 Mai 2024, autoexpert
Guvernul SUA analizează interzicerea importului de mașini fabricate în China
Conform unui oficial guvernamental american, Statele Unite iau în considerare aplicarea unei interdicții privind vânzarea mașinilor fabricate în China sau impunerea unor restricții severe asupra acestora.

În luna februarie, guvernul american a inițiat o investigație cu privire la mașinile provenite din China, suspectându-le că ar putea constitui un pericol pentru securitatea națională, având capacitatea de a accesa datele personale ale utilizatorilor și de a spiona în numele guvernului chinez.

La aproximativ trei luni de la debutul acestei investigații, guvernul SUA este pregătit să adopte măsuri drastice împotriva mașinilor fabricate în China. Secretarul de Comerț al SUA, Gina Raimondo, a declarat că se iau în calcul opțiuni precum interzicerea vânzării acestor mașini pe piața americană sau impunerea unor restricții stricte asupra lor.

"Suntem în faza de analiză a tuturor datelor și vom lua o decizie în curând. O posibilitate ar fi să interzicem complet mașinile chineze conectate în Statele Unite sau să aplicăm restricții severe", a afirmat Raimondo.
Până în prezent, nu s-au stabilit încă restricții asupra mașinilor fabricate în China.

În replică la aceste posibile măsuri, un expert auto din China a criticat-o pe Raimondo, acuzând-o că politizează industria auto și a afirmat că interzicerea sau restricționarea mașinilor chineze ar distorsiona concurența liberă. De asemenea, un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din China, a avertizat că astfel de decizii ar putea afecta negativ lanțurile de aprovizionare și ar slăbi poziția SUA.

În prezent, mașinile importate din China în SUA sunt supuse tarifelor mai mari pentru a descuraja importul acestora în țară. 

Support Ukraine