Gara aeriană din Chișinău se transformă în parcare de automobile

Acum 9 luni - 30 Iulie 2023, balti
Gara aeriană din Chișinău se transformă în parcare de automobile
Aeroportul Internațional Chișinău, anunță că organizează o licitație publică pentru amenajarea unei noi parcări, cu destinație suplimentară celei actuale și de a majora numărul locurilor de parcare pentru autoturisme.

Administrația aeroportului anunță despre construcția parcării, deși se atestă o criză a curselor aerine în Republica Moldova.

Administrația aeroportului spune că prioritatea de bază este de a facilita experiența călătorilor pe Aeroportul Internațional Chișinău cât și de a soluționa problema spațiului insuficient pe segmentul respectiv.

În prezent, Republica Moldova se confruntă cu o criză a curselor aeriene, care a izbucnit în martie 2023 pe fundalul riscurilor de securitate, când compania low cost Wizz Air a decis să se retragă din Republica Moldova.

Ulterior, din cauza problemelor financiare fosta companie de stat Air Moldova, care în prezent este controlată de fugarul Ilan Șor a anulat cursele aeriene pe bandă rulantă. Or, pentru a face față situației dificile a înaintat în judecată procedura de restructurare.

Autoritățile au declarat că sunt în discuții cu mai multe companii aeriene, doar că nici un operator deocamdată nu și-a manifestat dorința de a veni în Republica Moldova.

Support Ukraine