Electromobilul compact urban de serie Skoda Citigo iV a fost surprins necamuflat

Acum 4 ani, 11 luni - 20 Mai 2019, Piata Auto
Electromobilul compact urban de serie Skoda Citigo iV a fost surprins necamuflat
Skoda pregătește lansarea în producția de serie a electromobilului Citigo iV – anterior cehii au lansat o serie de teste pe drumuri publice cu compacta urbană.

Însă dacă anterior cehii testau doar electromobile camuflate, acum viitorul model a fost surprins fără pelicule protectoare astfel încât designul exterior al acestuia nu mai este un mister.

Fiind dezvoltat pe baza compactei Citigo, electromobilul ceh nu are cum să se distingă prea mult prin designul exterior. Chiar și așa, constructorul din Mlada Boleslav a ales să nu dezvăluie aspectul exterior al noului Citigo iV până la premiera oficială, care va avea loc pe parcursul acestui an. "Spionii" auto au deconspirat, însă, electromobilul de serie, aflat în teste pe drumurile publice.

Precum și în cazul altor electromobile, derivate din versiunile cu combustie internă, noul Citigo iV nu diferă prea mult de modelul original. Tradițional pentru segmentul respectiv, cehii au înlocuit calandrul cu o placă decorativă, aparent de sticlă, de culoarea caroseriei. Designul blocurilor optice a fost ușor redesenat, împreună cu bara de protecție față. La posterior, sigla de pe hayon a cedat locul inscripției "Skoda", așa cum ne-au și obișnuit deja noile modele din gama constructorului din Mlada Boleslav.

Citigo va fi primul reprezentat a viitoarei familii de electromobile Skoda iV. Ulterior cehii vor lansa un crossover compact cu propulsie electric, ce va fi un model absolut nou, ce nu dispune de o versiune dotată cu propulsor termic. Noul model va deriva din conceptul Vision iV, prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva din acest an.

Support Ukraine