Drumul care trece prin Vatra şi Strășeni a fost reparat în proporție de 85%

Acum 1 an, 6 luni - 5 August 2021, autoexpert
Drumul care trece prin Vatra şi Strășeni a fost reparat în proporție de 85%
Reprezentanții ASD au desfășurat o ședință cu antreprenorul Evrascon JSC (Azerbaidjan) pe marginea progresului lucrărilor de reabilitare a unui sector cu o lungime de 17,6 km a drumului național R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni.

Reparația tronsonului de drum, care traversează localitățile Vatra și Strășeni, are un progres de execuție de circa 85%. În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a stratului de fundație, așternere a stratului de asfalt, construcție a sistemului de drenaj și a trotuarelor.

ASD și-a exprimat anterior îngrijorarea privind stagnarea lucrărilor de reabilitare, care trebuiau să fie finalizate încă în anul 2016 și a solicitat explicații și clarificări de la antreprenor.

Acesta, a asigurat că va primi suport financiar de la oficiul central al companiei-mamă (Azerbaidjan) în luna august a anului curent, pentru depășirea situației create. Proiectul de reabilitare a sectorului drumului R1, are o valoare de peste 23 milioane de euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut din fondurile Băncii Europene de Investiții.

Support Ukraine