Doi polițiști au fost reținuți de CNA, după ce au primit 400 euro mită, pentru ajutorul în prefectarea permisului de conducere

Acum 2 ani, 9 luni - 23 Iunie 2021, autoexpert
Doi polițiști au fost reținuți de CNA, după ce au primit 400 euro mită, pentru ajutorul în prefectarea permisului de conducere
Doi polițiști de la sud au fost reținuți de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Aceștia ar fi ajutat unui bărbat să susțină proba practică a examenului de calificare auto la categoria B.

Potrivit materialelor cauzei, oameni legii ar fi susținut că au influență asupra angajaților din cadrul Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din Comrat. Bănuiții și-au îndeplinit promisiunile și denunțătorul a obținut permisul de conducere. Aceștia ar fi pretins și primit 400 de euro pentru ”ajutorul” acordat, ulterior fiind reținuți în parcarea Inspectoratului de Poliție Cahul.

Pe acest caz a fost iniţiată o anchetă pentru trafic de influenţă. Unul din polițiști a fost reținut pentru 72 de ore și escortat la sediul DGT Sud a CNA pentru audieri, altul este cercetat în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 2 la 7 ani de detenţie, amendă penală sau privarea de dreptul de a exercita anumită activitate.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Support Ukraine