Doi polițiști au cerut 3000 de lei de la un şofer pentru a nu observa o pretinsă alcoolemie. Unde trebuia să lase banii

Acum 4 luni, 3 săptămâni - 14 Septembrie 2022, autoblog
Doi polițiști au cerut 3000 de lei de la un şofer pentru a nu observa o pretinsă alcoolemie. Unde trebuia să lase banii
Doi agenți de patrulare din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică sunt cercetați de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuiți de corupere pasivă.

Aceștia ar fi cerut mită de la un șofer pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate alcoolică.

Potrivit denunțătorului, acum câteva zile, acesta a fost oprit în trafic de către doi polițiști de patrulare care, în urma verificării alcoolemiei, au constatat că șoferul s-ar fi aflat la volan în stare de ebrietate. Pentru a nu înregistra cazul în conformitate cu prevederile legale, polițiștii i-ar fi cerut acestuia 3.000 de lei.

Ulterior, unul dintre polițiști i-ar fi sugerat denunțătorului să transmită banii prin intermediul unui angajat al unei stații de alimentare cu carburanţi din Bălți. 

Pe marginea acestui caz, ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție din cadrul oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție au inițiat o urmărire penală pentru corupere pasivă.

Astfel, sub controlul CNA și al PA a avut loc transmiterea banilor către intermediar care, la solicitarea anchetatorilor, a predat benevol suma transmisă. La fața locului, a fost reținut pentru 72 de ore și unul dintre polițiști, celălalt fiind cercetat în stare de libertate. 

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală pe caz. 

Support Ukraine