Detalii noi în dosarul Leova-Bumbăta. Precizările Procuraturii Anticorupție

Acum 2 luni, 2 săptămâni - 8 Februarie 2024, stiri.md
Detalii noi în dosarul Leova-Bumbăta. Precizările Procuraturii Anticorupție
Noi detalii în dosarul Leova-Bumbăta. Procuratura Anticorupție a efectuat 23 de percheziții în birourile de serviciu ai angajaților „Administrația de Stat a Drumurilor”, a mai multor companii implicate în procesul de proiectare și construcție a drumului de acces, precum și la domiciliu unor persoane fizice.

În urma descinderilor au fost ridicate înscrisurilor de ciorna, calculatoare PC, telefoane mobile și alte suporturi tehnice, pe care se conțin informații cu privire la realizarea scopului infracțional, acte cu privire la planificarea și efectuarea lucrărilor de construcție a platformelor și a drumului de acces „Leova-Bumbăta” (documente contabile, corespondență, procese verbale, decizii de atribuire, alte acte relevante), transmite Știri.md cu referire la publika.press.

PA mai menţionează că în cadrul cauzei penale au fost efectuate un număr de acțiuni procesuale, au fost audiați mai mulți martori, fiind efectuate ridicări de acte de la mai multe instituții ale statului.

"Urmărirea penală pe cauza penală menționată la moment este în proces de derulare, unde se acumulează întreg probatoriu aferent cazului cercetat în vederea adoptării de decizii legale ce se impun", au comunicat reprezentanţii PA. 

Menţionăm că Procuratura Anticorupție investighează o cauză penală ce vizează pretinsele acțiuni ilegale ale factorilor de decizie din cadrul „Administrația de Stat a Drumurilor”, precum și a unor persoane fizice, referitoare la construcția drumului de acces Leova-Bumbăta.

Obiectul investigației constituie verificarea legalității procesului de contractare a serviciilor de proiectare și construire a drumului de acces Leova-Bumbăta, corectitudinea stabilirii prețului pentru serviciile contractate, precum și determinarea dacă a fost cauzat un prejudiciu material.

Știri.md amintește că conducerea Administrației de Stat a Drumurilor este bănuită de abuz de serviciu în cazul procesului de contractare a serviciilor de proiectare și construire a drumului de acces Leova-Bumbăta.

Potrivit surselor Publika.media, marți, 12 decembrie, procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții la întreaga conducere a ASD, precum și la mai mulți ingineri ai acestei instituții. De procurori au fost vizitați și proiectantul lucrărilor de construcție a drumului Leova-Bumbăta, dar și reprezentanții companiei care a efectuat lucrările.

La scurt timp, Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a confirmat faptul că ofițerii Centrului Național Anticorupție şi procurorii au efectuat percheziții în birourile de serviciu ale unor angajați ai întreprinderii, în cadrul unei cauze penale începute în baza art. 327 alin. (2) lit. b1) din Codul penal, fapt confirmat şi prin comunicatul Procuraturii Anticorupție.

Mai mult, expertul economic Veaceslav Ioniță, a venit cu o reacție la o emisiune unde a spus că asupra procurorilor se fac presiuni pentru a opri investigațiile.

Support Ukraine