Compania angajată în asamblarea iPhone-urilor a lansat trei vehicule electrice!

Acum 2 ani, 6 luni - 20 Octombrie 2021, autoexpert
Compania angajată în asamblarea iPhone-urilor a lansat trei vehicule electrice!
Compania Foxconn Technology Group, asamblorul și partenerul Apple, a prezentat trei vehicule electrice simultan cu ocazia Zilei tehnologiilor la Taipei. Taiwanezii s-au inspirat mult de la Tesla, iar acest lucru se observă chiar și în denumirea EV-urilor.

Așadar, Foxconn anunță lansarea SUV-ului numit Model C, sedanului - Model E, dar și a unui autobuz - Model T. Mașinile pur electrice au fost dezvoltate și produse de Foxtron, un joint-venture al Foxconn și producătorul auto taiwanez Yulon Motor. Acestea folosesc o platformă universală, care în viitor o vor primi și alte EV-uri dezvoltate de companie.

În 2019, Foxconn, sau Hon Hai Precision Industry, și-a anunțat intenția de a intra pe o nouă piață auto pentru sine, iar un an mai târziu a lansat arhitectura modulară MIH. Aceasta permite crearea mașinilor electrice de diferite clase cu un ampatament de la 2.750 la 3.100 milimetri, echiparea cu unul sau două motoare electrice (până la 272 CP pe puntea față și până la 462 CP pe axa spate). Platforma oferă tracțiune spate sau integrală și baterii cu o capacitate de până la 116 kWh.

Probabil, arhitectura MIH va fi folosită și de partenerul Foxconn, adică celebrul Apple, care, potrivit zvonurilor, își va lansa propria mașină până în 2024. Astăzi, Foxconn este principalul asamblor pentru iPhone.

Cu ocazia Zilei tehnologiilor, compania a prezentat trei mașini electrice simultan. Primul care a intrat pe scenă a fost un SUV de dimensiuni medii numit Model C, echipat cu două motoare care dezvoltă 408 CP și 700 Nm cuplu motor. În aceste condiții, EV-ul accelerează de la 0-100 km/h în 3.8 secunde, iar bateria oferă până la 700 de kilometri de autonomie. Vânzările modelului pe piața locală vor începe în 2023, iar prețul pentru versiunea de bază va fi de 1 milion de dolari taiwanezi, echivalentul a circa 30.700 euro.

Model E, este cel mai rapid dintre cele trei vehicule electrice prezentate. Designul său a fost dezvoltat împreună cu italienii de la Pininfarina, are o lungime de 5.100 mm și un ampatament de 3.100 mm, unde se adaugă un sistem de propulsie care dezvoltă 748 CP. Aici, sprintul de la 0-100 km/h durează 2.8 secunde, fiind comparat cu cel al lui Porsche 911 și McLaren 765LT Spider. Autonomia anunțată este de 750 km.

Autobuzul electric Model T, anunțat în 2020, poate parcurge până la 400 de kilometri cu un singur ”plin” al bateriei. Foxconn nu a dezvăluit încă alte detalii despre acesta, menționând doar că va fi exploatat în sudul Taiwanului deja din 2022.

Support Ukraine