Citroen C3 își divulgă design-ul, înaintea lansării

Acum 7 ani, 10 luni - 29 Iunie 2016
Citroen C3 își divulgă design-ul, înaintea lansării
După ce Opel a scăpat imagini cu Zafira, iar Porsche cu Panamera, a sosit și rândul francezilor să ne surprindă cu un model încă nelansat. Aseară, viitorul Citroen C3 zburda liber pe internet.

În toamnă, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, va ajunge la a treia generație, și, după cum se vede din fotografii, aceasta va fi una de cotitură. Viitorul C3 va căpăta un aspect mai puternic, plin de personalitate, apropiat de cel al modelului C4 Cactus. Astfel, în partea din față, blocurile optice duble creează un aspect sofisticat, fiind sprijinite de proiectoarele de ceață.

Pe portiere își fac loc aceleași elemente de protecție inedite, pe care le găsim și la C4 Cactus, numite Airbumps. De-acum, loviturile, zgârieturile și accidentele din parcare vor fi afecta mai puțin buzunarul posesorului. Probabil la fel de eficiente vor fi și elementele din plastic din zona inferioară a caroseriei, tipice mai degrabă segmentului SUV-urilor. Ele au rolul de a proteja aripile și bara de protecție spate, creând senzația de soliditate.

Plafonul, carcasele oglinzilor laterale și ramele proiectoarelor de ceață sunt roșii sunt roșii, semn că Citroen va oferi clienților posibilitatea de a ”jongla” cu culorile, combinându-le după bunul plac. Nu știm încă nimic despre gama de motoare a micuțului francez, însă nu credem că revoluția de la nivelul caroseriei se va prelungi și sub capota lui Citroen C3. Ne așteptăm, în schimb, la motoare mici, în 3 și 4 cilindri, benzină și diesel, combinate cu o transmisie manuală de bază și una automată, disponibilă opțional.

În cursul zilei de astăzi, 29 iunie, vom afla toate secretele noului model, odată cu prezentarea sa oficială.

Support Ukraine