Chinezii au lansat copia lui Range Rover Sport! Replica se va vinde la un preț de zece ori mai mic decât a modelului original!

Acum 4 ani, 5 luni - 20 Noiembrie 2019, autoexpert
Chinezii au lansat copia lui Range Rover Sport! Replica se va vinde la un preț de zece ori mai mic decât a modelului original!
O copie nelicențiată a lui Range Rover Sport, a fost lansată în provincia chineză Hubei.

Chiar dacă modelul are unele elemente diferite, din față și lateral, acesta arată exact la fel ca SUV-ul britanic de lux.

Ideea de a construi o copie accesibilă a lui Range Rover Sport, îi aparține companiei chineze Hanlong Auto. Replica se diferențiază prin blocurile optice, grila radiatorului și barele de protecție, însă dacă ar fi să îi aplicăm câteva logo-uri Land Rover, modelul ar arăta mai mult ca un exemplar tunat, decât o copie de proastă calitate. Acest lucru îl spune și din considerentul că, modelul chinez primește și dimensiuni identice cu cele ale modelului original.

Din punct de vedere tehnic, vehiculul care a primit numele Hunt Canticie nu are nimic în comun cu SUV-ul britanic. Clona chineză are la bază modelul Zotye T800, astfel ascunde sub capotă o unitate turbo de 2.0 litri volum, capabilă să genereze 218 cai putere. Motorul lucrează în tandem cu o transmisie automată cu opt rapoarte, iar puterea este transmisă standard către puntea spate. Totodată, varianta de top a modelului este oferită cu un sistem de tracțiune integrală.

Interiorul automobilului a fost dezvoltat de chinezi și oferă un volan lipsit de logo-uri și un instrumentar de bord digital, combinat vizual cu display-ul sistemului de infotainment. La novelul consolei centrale se află un selector rotund al transmisiei și mai multe butoane fizice pentru gestionarea sistemului de climatizare.

În ciuda faptului că este echipat cu un motor modest și prezintă un aspect controversat, Hunkt Canticie are toate șansele să câștige atenția publicului local grație prețului competitiv. În varianta de bază, Range Rover-ul chinez are un preț de 126.800 yuani, sau circa 16.300 de euro!

Support Ukraine