Cel puţin cinci morţi şi 15 răniţi, după ce un autobuz a intrat în zona de acces a unei staţii de metrou din Moscova

Acum 6 ani, 2 luni - 27 Decembrie 2017, today.md
Cel puţin cinci morţi şi 15 răniţi, după ce un autobuz a intrat în zona de acces a unei staţii de metrou din Moscova
Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte cincisprezece au fost rănite, după ce un autobuz a ieşit de pe carosabil şi a lovit mai mulţi pietoni aflaţi pe scările de acces ale unei staţii de metrou din vestul Moscovei, potrivit autorităţilor ruse, informează agenţia de ştiri Tass şi BBC News online.

"Un atac terorist este exclus. Şoferul nu a reuşit să controleze vehiculul", a declarat sursa citată.

Un oficial anonim din cadrul serviciilor de securitate a declarat că este vorba de un accident rutier şi nu există suspiciuni că ar fi fost vorba de un atac cu vehicul.

Accidentul s-a produs într-o zonă aglomerată, în apropiere de staţia de metrou Slavianskii Bulvar.

Şoferul autobuzului a fost reţinut, iar autorităţile au încearcă să stabilească circumstanţele producerii accidentului, existând suspiciuni că ar fi fost cauzat de o defecţiune tehnică, relatează agenţia de ştiri Reuters, citând presa locală.

Biroul de presă al Ministerului rus de Interne a confirmat decesul a patru persoane în urma accidentului.

Mai multe echipaje de urgenţă şi zece ambulanţe au ajuns la faţa locului, iar un elicopter urmează să transporte la spital persoanele cu răni mai grave.

Potrivit anchetatorilor ruşi, şoferul le-a spus poliţiştilor că vehiculul a început brusc să se deplaseze, iar sistemul de frânare nu a funcţionat. Accidentul s-a produs în condiţii de iarnă, cu gheată pe carosabil, informează BBC News online.

Agenţia de ştiri Interfax relatează că autobuzul nu avea nici măcar un an vechime. Serghei Sobianin, primarul Moscovei, a declarat că a fost ordonată inspectarea întregii flote de autobuze a oraşului.

Numărul victimelor nu este clar. Oficiali medicali au declarat că patru persoane au decedat în urma accidentului, în timp ce colonelul Yuri Titov a declarat că cinci persoane şi-au pierdut viaţa.

Luni este o zi obişnuită de lucru în Rusia, în condiţiile în care Crăciunul ortodox pe rit vechi este celebrat pe data de 7 ianuarie.

Support Ukraine