Câți ani de închisoare riscă tânărul de 27 de ani, responsabil de moartea a două persoane, pentru un pariu de 50 de euro!?

Acum 3 ani, 10 luni - 18 Mai 2020, autoexpert
Câți ani de închisoare riscă tânărul de 27 de ani, responsabil de moartea a două persoane, pentru un pariu de 50 de euro!?
I-au văzut gonind mai mulți prin oraș, însă nimeni nu a alertat poliția. Într-un final, inevitabilul s-a întâmplat.

Tânărul la volanului unui A8 (se zvonește că ar fi S8) cu numere de înmatriculare străine a băgat în pământ doi oameni nevinoveți.

Are 27 de ani iar poliția nu s-a grăbit să comunice identitatea celui care a ucis două persoane în disperata sa dorință de afirmare sau de a impresiona pe alții, probabil chiar și tânăra din scaunul pasagerului. A traversat intersecția la roșu, la muchie de cuțit pe lângă un automobil, dar nu a mai putut evita impactul cu Toyota...

Și a făcut-o pentru 50 de euro. Atât se spune că ar fi fost pariul pentru o cursă din punctul A în B, cursă pe care a pierdut-o. Un al doilea participant, din nou zvonuri, ar putea fi un alt tânăr la volanului unui BMW Seria 5, dar care a frânat la timp ajungând mult mai târziu în intersecție.

Nu am găsit un jurist care să ne confirme ce riscă vinovatul, iar poliția evident că deocamdată tăinuiește informațiile. Probabil urmăresc încă vreun șofer care a încălcat marcajele rutiere sau nu a parcat regulamentar. Or poate vreun motocicilist care să le rupă epoleții, că asta îi interesează, gradele, epoleții, banii și nicidecum nu siguranța rutieră.

Accidentele și viteza înaltă nu sunt o problemă, ori de fapt sunt dar nu e problema lor. De asta trebuie să se ocupe altcineva, nu știm cine! Iar mașinile cu radar trebuie să stea în ambuscade, undeva la întuneric acolo se fac banii, cu ăștia din oraș ne-om clarifica noi, societatea!

În încercarea de a afla ce riscă, am răsfoit prin Codul Penal, unde am găsit un articol ce ar putea fi cel puțin un început pentru cariera șoferului de Audi, pentru cazierul său judiciar.

Articolul 264. Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport
(1) Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă o vătămare medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii,
se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 2 ani.
(2) Aceeaşi acţiune săvîrşită în stare de ebrietate
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 950 la 1350 unităţi convenţionale, sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore sau cu închisoare de pînă la 4 ani, în toate cazurile cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.
(3) Acţiunea prevăzută la alin.(1), care a provocat:
a) vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii;
b) decesul unei persoane,
se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.
(4) Acţiunea prevăzută la alin.(3), săvîrşită în stare de ebrietate,
se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 8 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.
(5) Acţiunea prevăzută la alin.(1), care a cauzat decesul a două sau mai multor persoane,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 la 10 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.
(6) Acţiunea prevăzută la alin.(5), săvîrşită în stare de ebrietate,
se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 12 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Între timp în internet a mai apărut o filmare video de la camerele video de supraveghere. Internauții se împart în două tabere, privitor la identitatea celui aflat la volan.

Din primile update-uri și din diferite surse de informare, aflăm că mașina ar fi aparținut lui Eugen Vulpe, cine era la volan încă nu se cunoaște.

Support Ukraine