Care e prețul celui mai scump iaht din lume

Acum 5 ani, 1 lună - 5 Februarie 2019, noi.md
Care e prețul celui mai scump iaht din lume
Lungimea iahtului "Valkyrie" depășește două terenuri de fotbal, iar costul acestuia poate părea mult prea mare chiar și pentru miliardari.

Președintele Emiratelor Arabe Unite Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan va pierde, în curînd, titlul de proprietar al celui mai scump și mai mare iaht din lume. Atelierul „Chulhun Park” a elaborat un proiect pentru a construi cel mai mare și mai scump iaht din lume. Lungimea iahtului "Valkyrie" va întrece orice imaginaţie, depășind în lungime două terenuri de fotbal. Pentru a parcurge nava de la pupă pînă la proră, proprietarul și oaspeții vor trebui să parcurgă distanța de 228 de metri.

Mai mult, a apărut informaţia că pentru o mai mare intimitate, dar şi a nevoilor proprietarului, pentru acesta va fi distribuită o punte întreagă, în timp ce pe celelalte vor putea fi găzduiți confortabil 52 de oaspeți și 92 membri ai echipajului.

De remarcat faptul că iahtul va fi dotat cu propriul cazinou, teatre, restaurante și chiar galerii de artă. Centrul de divertisment plutitor, la stadiul de elaborare, a fost estimat la 785 milioane dolari, dar este posibil ca finalizarea navei pentru nevoile clientului să ridice preţul navei pînă la 1 miliard de dolari.

Support Ukraine