Avanpremieră: Noul Hyundai Casper – primele detalii şi imagini

Acum 2 ani, 7 luni - 4 Septembrie 2021, autoblog
Avanpremieră: Noul Hyundai Casper – primele detalii şi imagini
Hyundai Motor anunţă un model fundamental nou – crossoverul subcompact Casper (nume de cod AX1).

Acesta este cel mai mic SUV din gama mărcii şi, potrivit producătorului, deschide o nouă clasă de mașini care nu a mai existat până acum.

Denumirea-i provine de la un truc de freestyle skateboarding care a fost inventat de Bobby “Casper” Boyden la sfârșitul anilor ’70.

Caracteristici anunţate disponibile:

  • Măsoară 3.595 x 1.595 x 1.575 x 2.400 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. În ciuda dimensiunilor sale modeste, noul Hyundai are un corp cu cinci uși și un habitaclu conceput pentru patru adulți.
  • Mașina este construită pe platforma Hyundai-KIA K1, care este deja utilizată pentru noul Hyundai i10.
  • Corpul lui Casper a fost creat de la zero. Sunt scoase în evidenţă: mânerele uşilor posterioare, ascunse în ramele ferestrelor; blocurile optice LED la nivele diferite; gilele de radiator cu texturi mai neobişnuite; extensii vizuale deasupra arcurilor roţilor; etc.
  • Gama de motoare cu combustie include două unităţi din familia Kappa – un benzinar natural aspirat cu 75 CP şi altul turbo cu 99 CP. Ambele au un volum de un litru. Cutia de viteze este una automată cu patru trepte, iar tracţiunea pe puntea din faţă, fără alternative.
  • De asemenea, a fost anunțată o versiune pur electrică a modelului – probabil, după cum se vehiculează în spaţiul online, va fi echipat cu o unitate marca BorgWarner de 135 kW (184 CP). 
  • Alte detalii, precum şi designul interior, vor fi dezvăluite mai târziu.

În Coreea de Sud, comenzile preliminare sunt deja procesate, iar producția-i va începe pe 15 septembrie. Printre alte pieţe de desfacere se numără Europa de Vest şi India.

Support Ukraine