Audi Q8 – noi informații oficiale

Acum 7 ani, 10 luni - 12 Iulie 2016
Audi Q8 – noi informații oficiale
Știam deja că brandul german va produce un viitor SUV de lux, numit Audi Q8. Însă ultimele informații ne ajută să ne facem o idee mai clară despre el.

În mod logic, privindu-i numele, am fi tentați să-l plasăm în gama Audi deasupra lui Q7, însă, cel puțin prin prisma dimensiunilor și a gărzii la sol, am greși. Jurnaliștii britanici au ”furat” câteva informații de la mai-marii companiei germane și au aflat detalii interesante.

Spre exemplu, cel legat de dimensiunile viitorului Audi Q8. Acesta va fi asamblat folosind aceeași platformă cu a lui Q7, însă va avea o consolă spate mai scurtă, deci va dispune de doar 5 locuri ultra-luxoase. În plus, linia sportivă a modelului îi va asigura o înălțime mai mică cu 70 mm (!) decât cea a modelului Q7, fapt care se va răsfrânge direct asupra dinamicii și eficienței mașinii.

Deși ne-am aștepta ca locurile din spate să fie afectate de linia joasă a plafonului, designerii Audi au renunțat la siluera de coupe, adoptată de concurenții BMW X6 și Mercedes GLE Coupe. În schimb, linia plafonului va fi mai puțin înclinată, pornind de la o înălțime mică încă din zona parbrizului.

Un alt element distinctiv pe care-l vor purta SUV-urile Audi în viitor, este grila octogonală. Audi Q8 nu se va abate de la regulă, însă grila lui va avea elemente verticale puternic conturate, pentru a-i adăuga agresivitate. În cazul restului autoturismelor din seria A, grila va avea, ca și până acum, 6 laturi. Farurile vor fi divizate în două blocuri optice fiecare, dintre care cel inferior va fi încorportat într-o priză de aer. În spate, stopurile se vor întinde pe toată lățimea mașinii.

La data lansării, în 2018, Audi Q8 va beneficia de tehnologia de rulare autonomă de pe viitoarea generație A8, ce va fi prezentată anul viitor. Totodată, gama de motorizări va utiliza doar cele mai avansate tehnologii disponibile pe modelele brandului german, inclusiv plug-in hibride și motoare supraalimentate cu turbină electrică, aidoma celui de pe modelul SQ7.

Support Ukraine