Asta e Iga, fata din Polonia atât de pasionată de maşini, încât şi-a modificat singură Honda sa Civic

Acum 2 ani, 7 luni - 28 August 2021, Piata Auto
Asta e Iga, fata din Polonia atât de pasionată de maşini, încât şi-a modificat singură Honda sa Civic
Cât de frumoasă, e totuşi pasiunea auto intensă, care aduce licărire în ochii unui om, care-i face viaţa mai frumoasă şi care îi dă sensul unui proiect de lungă durată!

Iar când vezi această pasiune în ochii unor tineri, ea e şi mai admirabilă. Faceţi cunoştinţă cu Iga, fata din Polonia, care e atât de pasionată de maşini, încât şi-a modificat cu propriile mâini Honda sa Civic!

Iga şi-a cumpărat această Honda acum 3 ani, găsind-o abandonată în arbuşti, unde stătuse nemişcată vreme de 5 ani, aparţinând unui bătrân. Dar avea doar 75 mii km la bord şi era super ieftină, aşa că a fost un început perfect pentru Iga.

Mai apoi a urmat multă muncă de modificare a maşinii. A început prin a vopsi caroseria, apoi a sablat şi vopsit fiecare piesă de suspensie. Ulterior, a atras-o şi ideea de a coborî garda la sol a maşinii şi de a-i modifica stance-ul. S-a gândit că are nevoie şi de un motor mai vioi, aşa că a găsit un D16Z16, cu sistem VTEC care dezvolta 125 CP în mod normal. Ea a desfăcut motorul până la cel mai mic bulon, a zincat totul, a asamblat totul înapoi, operând şi câteva modificări pentru a-i creşte puterea. Nu spune ce putere exact are maşina sa, dar e simţitor mai mare decât cea originală.

A muncit temeinic la toate componentele maşinii şi a făcut totul cu mâna sa, ajutat uneori de tatăl său. De mică a fost înconjurată de oameni pasionaţi de maşini şi spune că a ales Honda Civic pentru că maşina de bază poate fi cumpărată foarte ieftin, iar construcţia simplă şi fiabilă îţi permite să o modifici relativ uşor şi creativ, fără a cheltui o avere. Apropo, acum câteva luni bune, noi am scris despre un băiat din Moldova, tânăr şi el, care şi-a modificat o Honda Civic tot cu propriile mâinii, într-un mod la fel de admirabil.

Iga a făcut totul cu mâna sa nu pentru a demonstra ceva cuiva. A făcut-o pentru că, spune ea, aşa are o satisfacţie enormă de la întreg procesul de muncă asupra maşinii, iar apoi, când urcă în maşină, după zile sau luni de muncă, inspiră adânc şi simte plăcerea muncii bine făcute, din pură pasiune. Iar când o conduce, oh, când o conduce, mai ales pe drumuri libere şi pustii, pasiunea lui Iga pentru maşina sa ia o formă şi intensă, cu sunet de turaţii mari în stil VTEC şi viraje luate frumos, vânturând frunzele pădurilor de alături.

Merge cu plăcere la evenimente, unde ar vrea să cunoască mai multe fete care sunt la fel de pasionate de maşini ca şi ea. Şi spune că sunt prea puţine în patria ei, mai ales din cele care chiar au curajul de a lucra direct la maşinile proprii.

Dar noi, în Moldova, sau chiar în România, avem fete care îşi modifică propriile maşini, orice marcă şi model ar fi ele, care lucrează cu propriile mâini la ele? Dacă eşti poate una din aceste fete, scrie-ne, am vrea să-ţi cunoaştem istoria, maşina, să o cunoaştem cât mai mulţi, poate! Pentru că pe noi toţi, până la urmă, ne uneşte pasiunea pentru maşini, iar asemenea istorii admirabile merită cunoscute!

Între timp, te invităm să cunoşti istoria acestei proprietare de Honda Civic din Polonia.

Support Ukraine