Accident teribil în raionul Briceni! Acul vitezometrului s-a oprit la aproape 260 km/h

Acum 1 an, 11 luni - 4 Aprilie 2022, autoblog
Accident teribil în raionul Briceni! Acul vitezometrului s-a oprit la aproape 260 km/h
Accident teribil în raionul Briceni, de această dată nu soldat cu morţi, ci cu încă o şansă la viaţă pentru câţiva tineri! Conform datelor poliţiei, acesta s-a produs în această dimineaţă în jurul orei 5:10, pe traseul M5, la ieşire din localitatea Criva.

La fața locului polițiștii au stabilit, preliminar, că un un tânăr de 27 de ani din localitatea Drepcăuți (raionul Briceni), aflat la volanul unui Audi A6 fără a deține permis de conducere, se deplasa spre direcția postului vamal Criva.

Pentru că nu a adaptat viteza necesară pe segmentul respectiv de drum și nu a ținut cont de carosabilul umed și vizibilitatea redusă, având după cum s-a notat viteză excesivă, a pierdut controlul volanului, ieșind pe contrasens, iar în consecință a intrat agresiv într-un copac de pe marginea drumului.

În urma impactului, atât șoferul cât și pasagerii, doi tineri de 19 ani, locuitori ai satelor Drepcăuți și Lipcani, au fost transportați la spital cu diverse traumatisme. Fiind testați alcoolscopic la fața locului s-a constatat că tânărul de 27 de ani de la volanul automobilului avea 0.49 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, iar pasagerii se aflau în stare avansată de ebrietate.

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Anul trecut din cauza vitezei, pe teritoriul țării, au decedat 134 de persoane, iar 1.028 au rămas cu traume pe viață. În context, Poliția Națională amintește, în special tinerilor, că traseele și viețile oamenilor nu sunt un joc online, unde o poți lua de la capăt. Poate e cazul ca fiecare să învețe din greșelile altora și să nu se bazeze pe destin. Prețuiți Viața!

Viteza cu care au ajuns într-un copac 3 tineri și care i-ar fi putut duce în altă locație decât alături de cei dragi. Cu atât mai greu de imaginat este dacă mașina condusă de tânărul în stare de ebrietate și fără permis de conducere ajungea nu în copac, dar într-un automobil cu oameni fără nici o vină, care își fac planuri, au vise și copii de crescut.

Support Ukraine