11 automobile de model Range Rover și piese, furate din statele UE. Trei bărbați din Călărași, reținuți

Acum 2 luni, 2 săptămâni - 3 Martie 2024, Deschide
11 automobile de model Range Rover și piese, furate din statele UE. Trei bărbați din Călărași, reținuți
Trei bărbați din Călărași au fost reținuți de oamenii legii, fiind bănuiți de furtul a 11 automobile de model Range Rover din statele-membre ale UE. Potrivit unui comunicat al IGP, automobilele erau furate din Italia, Franța și Monaco.

Acum, oamenii legii investighează implicarea acestora și la sustragerea altor automobile.

Suspecții sustrăgeau automobilele în principal de la aeroporturi, după care le parcau în Verona, Italia pentru 1-2 săptămâni, ca să evite deconspirarea furturilor de către poliție, iar apoi le modificau numărul de identificare al caroseriei.

Ca etapă finală, aceștia vindeau unele automobile, iar altele le dezmembrau. Piesele introduse în R.Moldova erau înlocuite cu ale altor automobile de același model, care necesitau reparație, pentru ca mai apoi să le pună în vânzare.

Urmare a perchezițiilor au fost ridicate telefoane mobile, un dispozitiv de monitorizare a mașinii („GPS tracker”), precum și două automobile de lux folosite de către bănuiți. În privința a doi din bărbați, la PCCOCS a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile, iar în privința altuia – arest la domiciliu.

Support Ukraine