Noul Opel Corsa F a fost deconspirat

4 years, 11 months ago - 23 May 2019, autoblog
Noul Opel Corsa F a fost deconspirat
Primele imagini cu noua generaţie Opel Corsa F au ajuns în spaţiul online cu puţin timp înainte de premieră.

Cea ce vedem în ele este mai exact varianta-i electrică Corsa-e.

Din primele informaţii care s-au scurs pe internet împreună cu fotografiile aflăm că noua Corsa F va fi construită pe baza platformei CMP a grupului francez PSA, aceeaşi care stă la baza noilor Peugeot 208 şi DS 3 Crossback. Schimbul de platformă îi permite să fie o maşină electrificată, dar şi mai uşoară cu 108 kg.

Designul exterior îl puteţi analiza singuri, ieşind în evidenţă prin noile faruri şi stopuri LED, dar şi liniile laterale frumos aplicate. În habitaclu, evoluţia e şi mai accentuată. Un panou de bord digital şi un ecran tactil pentru sistemul multimedia va putea vedea conducătorul în faţa sa. Diferit este şi levierul de tip „shift-by-wire" pentru cutia de viteze automată.

Printre alte detalii aflăm că modelul este cu 40 de mm mai lung, cu 18 mm mai lat şi are un portbagaj cu 25 de litri (309 litri) comparativ cu predecesorul său. Electromobilul ar trebui să aibă o autonomie de până la 340 de km.

Opel ne arată cum a fost testată noua Corsa! Premieră în mai 2019

Compania germană Opel ne arată cum a fost testată noua generaţie Corsa înainte de premieră. Testele au avut loc atât pe un poligon de lângă Cercul Polar din Suedia, cât şi pe secţiunile speciale ale Dudenhofen Test Centre din Germania. În ultima locaţie a făcut şi o baie, fiind în versiune electrică şi demonstrându-ne că nu se teme de apă nici dacă are o înălţime minimă de 25 cm.

Noul Opel Corsa va fi lansat chiar din start şi într-o versiune complet electrică, încă o dată confirmându-ne că platforma-i şi conceptul de vehicul îi va fi unificată cu cea a noului Peugeot 208. Premiera modelului este programată pentru luna mai.

Support Ukraine